Ho escoltes? Què sona? Has sent alguna vegada a què sones tu?

Nina sí. Nina sona a joc, a vida, a colors. Nina no és com els altres. Ella és com és.

Nina ens parla d’allò avorrit que ens vol atrapar cada dia.

Ens parla d’una mare gris que desitja una filla perfecta. De la nostra essència i del nostre poder per a canviar el color del món.

Si ens deixem ser ens sorprendrem del que som capaços de fer.

www.fildarena.net

Espectacle de dansa dirigit a públic familiar a partir de 4 anys. La nostra protagonista, Nina, és una xiqueta curiosa, desperta i irreverent a la seua manera. L’obra descriu el viatge de Nina en la pèrdua de la seua essència. S’utilitzarà la pèrdua de la seua música interior com a metàfora d’esta uniformització de les xiquetes.

És la història d’una xiqueta que es convertix en una nina de porcellana, com a metàfora de la xiqueta perfecta. La transformació la farà en diferents escenes que representen el conjunt de la societat, la casa, l’escola i l’amor. Primer la mare la vestirà de nina, després de memoritzar les lliçons de l’escola les seues mans es transformen en unes man de porcellana. Finalment esdevé una nina de porcellana, convertida pel bes d’un príncep blanc. Serà la mare qui finalment l’alliberarà ajudant-la a recuperar la seua música interior.

Per parlar d’aquest món gris el disseny d’escenografia de Xavo Giménez està basat en les formes geomètriques del cercle i el quadrat. El cercle com a representació del món de Nina i el quadrat del món de Griselda., tot en una gamma cromàtica de grisos, blanc i negre.

 

Un linòleum gris amb un fons blanc i un mòdul en forma de cilindre, que s’obri per traure peces de nines de porcellana. El fons blanc s’utilitzarà per projectar dibuixos amb la il·luminació mitjançant gobos .

La composició musical de Carles Salvador potencia estos dos mons en tensió. Una música mecànica en oposició a la música interna de Nina, melòdica i amb harmonia. Les nostres dos protagonistes tenen els seus propis sons, la seua música que les acompanya i que posen en funcionament per tal de començar cada dia de la seua vida.

 

El llenguatge de moviment continua investigant en la línia del treball de la companyia, un moviment amb una forta fisicalitat i un alt nivell de risc , busca en l’espai en el que es troben les dansa i el circ.. L’assessoria de moviment la portarà a terme Roseta Plasencia ballarina i part integrant de la companyia. El moviment tindrà un alt grau d’expressivitat per connectar amb els xiquets i xiquetes, i tindre una funció narrada, ja que l’espectacle proposa el risc de contar una història amb el moviment com a principal llenguatge expressiu.

DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ: La Teta Calva

CREACIÓ: La Teta Calva i Fil d’Arena

INTÈRPRETS: Clara Crespo i Irene Ballester

DISSENY D’ESCENOGRAFIA: Xavo Giménez

REALITZACIÓ D’ESCENOGRAFIA: Los Reyes del mambo

MÚSICA I ESPAI SONOR: Carles Salvador

ASSESSORIA COROGRÀFICA: Roseta Plasencia

IL·LUMINACIÓ: Ximo Rojo

VESTUARI: Joan Miquel Reig

PRODUCCIÓ: Isabel Abril

FOTOGRAFIA: Maria Cárdenas

VÍDEO: Gema Iglesias

 

Espectacle de dansa per a públic familiar a partir de 4 anys

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s