Aquest projecte se suma al munt de projectes realitzats per dones per a reivindicar el nostre paper en el món, el nostre paper actual i visibilizar a tantes companyes que van ser oblidades per la història, la història que òbviament escriuen els homes per parlar d’altres homes. Per això hem creat un equip artístic no mixt, és a dir només de dones, per a poder, així, parlar de nosaltres mateixes i de les altres dones que van quedar oblidades pel relat històric dels homes.

El posicionament d’aquest projecte no és el de suplicar els nostres drets i exigir-li al sistema la nostra part del pastís, recordant-li a la societat que les dones som éssers igual de vàlids que els homes i mereixem respecte i igualtat d’oportunitats. No, d’això ja es van encarregar les lluites feministes històriques. Algunes fites es van aconseguir, algunes bretxes per on calçar les nostres demandes. En la primera ona feminista, amb les sufragistes, es va aconseguir que les dones foren considerades ciutadanes, amb el dret al vot. En la segona ona feminista la llei va assumir el dret al divorci, començant a considerar que les dones érem éssers humans independents de la figura masculina.

Però en qualsevol cas, són concessions que el patriarcat ens dóna per a conservar el sistema que té establert, de la mateixa manera que el capitalisme crea l’estat del benestar, a força de pactes i per por a que esclate una vertadera revolució social.

www.atirohecho.net

Interpretació    Margarida Mateos, Yarima Osuna, Paula Romero i Carla Chillida.
Direcció   Carla Chillida
Text    Patrícia Pardo
A partir de discursos, poemes i testimonis de Sara Berenguer, Yolanda Besteiro, Maria Cambrils, Clara Campoamor, Soledad Estorach, Joan García Oliver, Julia Hermosilla, Victoria Kent, Concha Liaño, Pura López, Mingorance, Frederica Montseny, Pura Pérez Benavent, Conxa Pérez Collado, Lucía Sánchez Saornil, Vicotira Santa Cruz i Gràcia Ventura.
Creació    Margarida Mateos, Yarima Osuna, Paula Romero, Carla Chillida, Isabel Martí
Dibuixant   Isabel Ruiz
Ajudantia i adaptacions de cançons   Isabel Martí
Il.luminació   Begoña Jiménez